Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

Abone Ol 
9 Maddede Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

Tüy dökmeyen köpek cinsleri hangileri? Köpek sahiplenmek istiyor ve tüy dökmeyen köpekleri araştırıyorsanız, detaylar bu yazıda!

https://www.youtube.com/watch?v=F_-zw-V_Upk

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri Hangileri?

Köpekler, insanlar için en yakın ve samimi bir dosttur. Çok küçük yaşlarda köpeklerle yaşamaya başlayan bebek ve çocuklar, köpekleri çok samimi bir dost olarak görmektedirler. Hayvan sevgisi küçük yaşlarda kazanılan ve kazanılması gereken bir duygudur. Çocuğunuz küçük yaşlardayken bir köpek sahiplenirseniz çocuğunuz hem sevgi ve şefkat duygusuyla büyüyecek hem de kişisel gelişimi oldukça başarılı olacaktır.

Ayrıca çocuğunuzun bedensel ve mental sağlığı açısından da hayvan sahiplenmek oldukça önemli bir konudur. Hayvanlarla büyüyen kişilerin duygusal ve sosyal anlamda oldukça başarılı oldukları görülmüştür. Aynı zamanda çevre ile uyumlu hareket edebilen ve özsaygısı ve özgüveni yüksek kişiler olarak büyüdükleri tespit edilmiştir.

Kişiler birçok nedenden dolayı köpek sahiplenmek isteyebilirler. Genellikle çocuklarının kişisel gelişimi adına yalnızca belirli bir dönem için köpek sahiplenen kişilerin fazla olduğu bilinmektedir ve bu ne yazık ki yanlış bir davranıştır. Köpek sahiplenmeniz her ne kadar çocuğunuz için yararlı olsa da çocuğunuz büyüdüğünde köpeği evden uzaklaştırmanız, köpeğinizin hem bedensel hem de ruhsal olarak çöküşe uğramasına yol açacaktır. Maalesef ki bu durum köpeğin ölümüyle dahi sonuçlanabilmektedir.

Köpek sahiplenmeden önce gerekli sorumlulukların yerine getirilip getirilmeyeceğinin farkında olunması önem arz eder. Günlük rutin beslenme, temizlik ve oyun gibi aktiviteleri yerine getirmek hem maddi hem de manevi anlamda kişileri zorlayacağından dolayı köpek sahiplenmeden önce bunların hesap edilmesi en doğrusu olacaktır.

Köpekler yaratılışları gereği tüylü canlılardır. Bazı türlerdeki köpeklerin tüy dökme oranları azken bazı köpeklerde ise bu durum oldukça fazladır. Tüylerle uğraşmak istemeyen ya da alerji gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişiler, tüy dökmeyen köpek sahiplenmek isteyebilirler. Biz de bu yazımızda size kolaylık sağlaması açısından tüyü dökülmeyen köpek cinslerini bir araya getirdik. Gelin hep beraber tüy dökmeyen köpek cinsleri hangileri inceleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Lenfoma Nedir?

1. Affenpinscher Köpek Irkı

Maymun köpeği anlamına gelmektedir. Sevimli ve küçük olan bu teriyer köpeklerin, 1500’lü yıllara dayanan bir geçmişinin olduğu bilinmektedir. Bir diğer ismi ise süs köpeği olmaktadır. Tüy yapıları oldukça incedir. Çok fazla tercih edilen köpek ırkları arasında yer almaktadır. Oldukça neşeli ve sevimli halleri ile çok fazla ilgi görmektedir.

Çok hızlı büyümezler ve bu yüzden boyları kısa ve genellikle sabittir. Sevgi gösterilmesini ve ilgiyi severler. Hayvanlarla uyum içinde yaşadıkları için apartmanda yaşayan kişiler rahatlıkla tercih edebilir. Tüy bakımı için özel köpek şampuanları kullanılmalıdır.

2. Afgan Tazısı Köpek Irkı

Tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında yer alan Afganistan tazısı, oldukça zarif bir köpek ırkıdır. Adından da anlaşılacağı üzere kökeni Afganistan olan bu köpekler diğer köpek ırklarından oldukça farklıdır.

Son derece neşeli olan bu sevimli canlılar; gri, mavi, siyah, krem ve beyaz gibi birçok renklere sahiptir. Saçları ipeksi kıvamındadır ve süs köpeği olarak yetiştirilmektedir. Çok fazla sosyal bir köpektir. Eğitime de oldukça açık canlılardır. Tüy dökmezler. Ortalama yaşam süreleri 13 ile 14 yıl olarak bilinmektedir.

3. Minyatür Schnauzer Köpek Irkı

Minyatür Schnauzer cinsinin, 19. yüzyılın sonlarına doğru Almanya’da yetiştirilmiş bir köpek türü olduğu bilinmektedir. Genellikle neşeli, sert ve küçük boyutta olan köpeklerdir. Hareketli ve atik canlılardır. Ortalama yaşam süreleri 12 ile 15 yıl olarak değişebilmektedir. Oldukça uysal bir yanları olduğundan dolayı çocuklu aileler tercih edebilirler. Sağlığı söz konusu olduğundan dolayı kaliteli konserve köpek maması ve kuru mamalar ile beslenmesi önemlidir.

4. Perulu İnka Orkide Köpek Irkı

Perulu İnka Orkide Köpeği, tüysüz köpek denilince akla ilk gelen canlıların başında yer alır. Bu köpekler genellikle evcil hayvan olarak yetiştirilmektedir. Anavatanı Peru’dur. En eski evcilleştirilmiş köpek ırkı olarak bilinmektedir. Sahiplerine çok çabuk bağlanırlar. İlgi ve sevgi görmeyi çok severler. Korumacı ve sadık bir özelliğe sahiptirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Melez Köpek Irkları

Tüyleri asla dökülmez ve bu sayede bakımları da oldukça kolay olmaktadır. Ortalama yaşam süreleri 11 ile 12 yıldır. Boyları 40 ve 50 cm aralığında değişiklik gösterebilmektedir. Kahverengi, gri, siyah ve beyaz renkli olabilmektedirler.

5. Portekiz Su Köpeği Irkı

Tüy dökmeyen köpek cinsleri listesinde bulunan ve Portekiz’in güney kıyılarında çok uzun yıllarca yaşamış köpek çeşitlerinden bir tanesidir. Balıkçıların en iyi yoldaşı olarak öne çıkar. Oldukça neşeli canlılardır. Dost canlısı, meraklı ve hareketli özelliğe sahiptirler.

Boyutları her ne kadar küçük olsa da hareketli yapıları sayesinden tüm dikkatleri üzerlerine çekebilirler. Tüyleri çok güçlüdür ve dökülmezler. Ortalama yaşam süreleri 12 ile 15 yıl olarak bilinmektedir. Beyaz, siyah, kahverengi renkleri bulunmakta. Sağlıklı kalabilmesi adına kaliteli kuru köpek maması ve yaş mama ile beslenmelidir.

6. Tel Tilki Teriyeri Köpek Irkı

Hem hiperaktif hem de arkadaş canlısı bir köpek çeşididir. Enerjileri neredeyse hiç tükenmeyen bu hayvanların çocuklarla iletişimi de oldukça iyidir. Eğitim süreçleri son derece kolaydır. Öğrenme kabiliyetleri oldukça yüksek olduğundan dolayı her şeyi hemen öğrenebilirler. Ten rengi, siyah ve beyaz gibi çeşitli güzel renklere sahiptirler.

Boyutları çok küçüktür. Dişileri yaklaşık olarak 16, erkekleri ise yaklaşık olarak 18 kilo civarındadır. Bakımları kolaydır ve tüy dökmezler. Tüy sağlığı ve parlaklığı açısından arada bir köpek tarağı ile bakım şarttır. Çocuklu aileler tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Ortalama yaşam süreleri ise 13 ile 14 yıl olarak bilinmektedir. Kökeni ise İngiltere’dir.

7. Boston Terrier Köpek Irkı

Tüy dökmeyen köpek cinsleri arasında bir diğeri de Boston Terrier ırkı. Ortalama yaşam süreleri 13 ile 15 yıl olan Boston Terrier köpekleri; Bullterrier, Fransız Bulldog ve Boxer türlerinin çiftleştirilmesiyle oluşmaktadır. Genellikle beyaz, siyah ve dalgalı tüyleri bulunmaktadır. Boston Terrier Köpekleri, ilk olarak dövüş köpekleri olarak yetiştirilmeye başlanmıştır. Bu tür oldukça güçlü ve kaslı bir görünüme sahip olduğundan dolayı dövüşçü olmaları sağlanmıştır. Ancak günümüzde ise yetiştirilme tarzının aksine oldukça sevimli, nazik ve şefkatli dost canlısı bir köpek cinsidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labradoodle Cinsi Köpek Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Tüy dökmediklerinden dolayı bakımları oldukça kolay olmaktadır. Küçük olmalarına rağmen hareket etmeyi çok severler ve sadık bir dost olduklarını söyleyebiliriz. Apartmanda yaşayan ve çocuklu ailelerin çok fazla tercih ettiği bu köpek türünün eğitim süreci de zahmetsizdir. Oyun oynamayı çok severler ve hayat dolu canlılardır. Ödül köpek maması, yaş ve kuru mamaların en kaliteli olanları ile beslenmesi, onun sağlığını destekleyecektir.

8. Malta Terrier Köpek Irkı

Malta Terrier de tüy dökmeyen köpek cinsleri listesinde. Ortalama yaşam süreleri 12 ile 15 yıl olarak bilinmektedir. Oldukça nazik bir dış görünüşe sahiptirler. Ancak görünenin aksine son derece hareketli canlılar olarak bilinmektedir.

Sevecen, zeki ve dost canlısı olması nedeniyle çoğu kişi tarafından oldukça ilgi görmektedir. Dışardan bakıldığında tüy oranları oldukça fazla olsa da hiçbir şekilde tüy dökmezler ve bakımları da çok basittir. Tüylere karşı alerjisi bulunan kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği bir köpek çeşididir. Besin bileşenleri bakımından yoğun olan konserve mama, açık köpek maması ve kuru köpek maması ile beslenmelidir.

9. Shih-Tzu Köpek Irkı

Çok fazla tüylü gözükseler de hipoalerjenik yapıları sayesinde tüylere alerjisi olan kişiler tarafından oldukça tercih edilmektedir ve tüy dökmezler. Her türlü insanla çabuk bağ kurabilir ve herkesle iyi anlaşabilirler. Apartman yaşamına çok uyumlu canlılardır.

Hem beslenme şekilleri hem de bakımları uğraştırıcı değildir. Çok sık havlamazlar. Ortalama yaşam süreleri 10 ile 16 yıl arasında değişebilmektedir. Hayat dolu, nazik, uysal ve sevimli canlılar olarak bilinmektedirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.