Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

17 Maddede Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

Abone Ol 
17 Maddede Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

Evde beslenebilecek köpek ırkları oldukça fazla. Yeni bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız; tercih edebileceğiniz köpek cinsinin sizin yaşam tarzınıza uygun olup olmaması çok önemli. Özellikle de apartmanda yaşayanlar, mutlaka bu tür alanlara uyum sağlayan köpekleri sahiplenmeliler. Bu yazımızda en popüler evcil köpekleri listeledik.

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

Her köpeğin kendine özel karakteri ve ihtiyaçları var. Hangi köpek cinsinin size hitap edeceğini belirleyerek, yaşamanıza harika bir arkadaş dahil edebilirsiniz. Evde beslenebilecek köpek ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı

Bu köpek ırkı English Toy Spaniel olarak da bilinir. Apartman ve ev yaşamına çok iyi bir şekilde adapte olur. İyi koşullarda bakılırsa 9-14 sene kadar yaşayabilir. Yüksekliği en çok 30-35 cm, ağırlığı ise yaklaşık 8 cm kadardır. Uysal ve zeki bir hayvandır. İtaatkâr bir cins olmasına rağmen çok fazla yalnız kalmaktan hoşlanmaz. Neşeli bir köpektir. Oyuncak grubunda yer alır. Orta derecede tüy döktüğü bilinir. Haftada bir defa köpek tarağı ile fırçalanması önerilir.

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

2. English Cocker Spaniel Köpek Irkı

Evde beslenebilecek köpek ırkları arasında öne çıkar. Yaklaşık olarak 12-15 sene kadar yaşayabilir. Apartman yaşamı için çok uygun bir köpektir. Yetişkin olduğunda yüksekliği 40-43 cm kadar olabilir. Bu köpeklerin ortalama ağırlığı ise 16 kg kadardır. Sevgi dolu ve enerjik bir köpektir.

Bu köpeklerle ilgili en büyük sorun kulak problemi olabilir. Uzun kulaklara sahiptir ve köpek kulak temizleme ürünleri ile rutin bakım gerektirir. Köpek mama kabı ise bu köpeklerin ağız yapısına uyum sağlayabilmelidir.

3. Minyatür Poodle Köpek Irkı

Eğitimi kolay ve zeki bir hayvandır. Ortalama 13-15 sene yaşayabilir. Ev yaşamına kolayca adapte olur. Ağırlığı en çok 8 kilograma kadar yükselir. Bu köpeklerin tüy bakımına özen gösterilmeli, köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile rutin bakımları yerine getirilmelidir. Beslenmesinde de mutlaka kaliteli köpek mamaları tercih edilmeli, sağlığı optimal anlamda teşvik edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Barınaktan Köpek Sahiplenme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

4. Havanese Köpek Irkı

Evde beslenebilecek köpek ırkları söz konusu olduğunda en çok tercih edilenlerden biridir. Kibar, ailesine düşkün ve uysal bir köpektir. 14-15 sene kadar ömür süreleri olabilir. 28 cm yüksekliğe ve yaklaşık 6 kg ağırlığa sahiptir. Kibar hareketlerinden dolayı Havanese köpekler, apartman yaşamı için çok uygun hayvanlardır. Oyuncu bir karaktere sahiptir. Köpek oyuncakları ile zaman geçirmeyi çok sever.

5. Boston Terrier Köpek Irkı

Ev içinde son derece sakin olan bir köpektir. Apartman yaşamı için ideal kabul edilir. İyi huylu, zeki ve dikkatlidir. Boston Terrier ırkı köpekler en çok 11-12 kg ağırlığa ve 40 cm yüksekliğe sahip olurlar. Bu köpeklerin bakımları oldukça kolaydır. Tıraş gereksinimleri yoktur ve aşırı tüy dökmezler. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşler yapmaktan çok hoşlanırlar. Kaliteli kuru köpek maması ve yaş mama ile beslenmelerine dikkat edilmelidir. İyi bakılır ise 15 sene kadar yaşayabilir. Bakım ve beslenme gereksinimlerinin karşılanması durumunda çok daha uzun seneler boyunca size arkadaşlık edebilir.

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

6. Pug Köpek Irkı

Sevimli yüz ifadesi ve dışarı çıkık gözleri ile bilinen Pug köpekler, uzun senelerden bu yana kucak köpeği olarak tercih edilmektedir. Oyuncak ırkı grubuna dahildir. 30-35 cm yüksekliğe ve en çok da 9 kg ağırlığa sahip olabilir. Apartman yaşamına kolayca adapte olur. 12-15 sene kadar yaşayabilir. Sessiz bir köpek cinsidir. Sık olarak havlamaz. Bakımı da nispeten kolaydır. Tüy bakımını rutin olarak yerine getirmek gerekir. Besleyici yaş köpek maması ve kuru mamalar tüketmesi sağlanmalıdır.

7. Shih Tzu Köpek Irkı

İnatçı ve zeki bir köpektir. Günün uzun bir bölümünde köpek yatağı üzerinde dinlenmeyi sever. Kilo almaya biraz meyillidir. Bu yüzden de beslenmesine özellikle dikkat edilmesi gerekir. Kalorisi dengelenmiş köpek maması tüketmesi önem arz eder. Uzun tüylüdür, fakat aşırı tüy dökmez. Bu özelliğinden dolayı da en çok tercih edilen köpek cinsleri arasında yer alır. 28 cm yüksekliğe ve yaklaşık olarak 7 kg ağırlığa sahip olabilir. Bakım ve beslenme gereksinimleri karşılandığı taktirde 15 sene kadar yaşayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bernese Mountain Dog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

8. French Bulldog Köpek Irkı

Basık burnu ile dikkat çeken bir köpektir. Apartman yaşamı için uygun olan köpeklerden biridir. Küçük ırktır ve bakımı son derece kolaydır. Tek başına kalmaması önemlidir. Çünkü bu köpekler biraz duygusaldır ve uzun saatler boyunca yalnız kaldıkları taktirde stres yaşayabilirler. Aşırı sıcak havaları sevmez. Oyuncu ve sahibine düşkün bir köpek olduğunu söyleyebiliriz. Uyurken horlayabilir ve aşırı salya akıtabilir.

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

9. Pomeranian Köpek Irkı

Pomeranian köpekler de evde beslenebilecek köpek ırkları listesinde yer alır. Son dönemlerde popülaritesi bir hayli artmış durumdadır. 15 sene kadar yaşayabilir ve ortalama ağırlığı 1-3 kg arasındadır. Apartman yaşamına hemen adapte olabilir. Neşeli, meraklı ve zeki bir hayvandır. Kapı çaldığı zaman havlayabilir. Küçük yaşlardan itibaren eğitimine önem verilmelidir. Bu süreçte ise köpek eğitim ürünleri mutlaka tercih edilmelidir. Çift katlı tüylere sahiptir. Soğuk havalara karşı da dayanıklı bir cinstir.

10. Chihuahua Köpek Irkı

Bu köpekler 23 cm yüksekliğe ve 1-3 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Oyuncak grubu köpeklerdendir. Bakım gereksinimlerinin iyi bir şekilde karşılanması sonucunda on beş sene ve daha uzun süre yaşayabilirler. Kucak köpeği olmasına rağmen yürümeyi de çok sever. Soğuk havalara karşı biraz dirençsizdir. Bundan dolayı üşümemesi için gerekli tedbirler alınmalıdır. Soğuk mevsimlerde dışarı çıkarılacağı zaman köpek taşıma çantası kullanılmalıdır.

11. Bichon Frise Köpek Irkı

İnsanlarla zaman geçirmeyi çok seven bir köpektir. Evcil köpek olarak en doğru seçimlerden biridir. 1980’li yıllardan bu yana popülaritesini korur. İtaat seviyesi yüksektir. 5 kg ağırlığa ve 30 cm yüksekliğe ulaşabilir. Bu köpeklerin bakımları da çok zahmet gerektirmez. Evde oyunlar oynayarak zaman geçirmesini bilir. Çift katlı tüylere sahiptir ve rutin fırçalama gerektirir. On beş seneye kadar yaşayabilir.

12. Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Evde beslenebilecek köpek ırkları listesinde dikkat çeken cinslerden biridir. Oyuncak grubundandır. Ev yaşamı için mükemmel bir köpektir. 3-4 kg ağırlığa ve en çok 17-20 cm yüksekliğe sahip olabilir. Ailesine çok düşkün bir köpektir. İlgi ister ve oyunlar oynamayı sever. İpeksi tüylerinden ötürü her gün fırçalamaya gereksinim duyar. Soğuğa karşı hassas olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle kış aylarında sıcak kalmasına dikkat edilmelidir.

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

13. Dachshund Köpek Irkı

Evcil köpek arayanlar için en doğru seçenekler arasındadır. Meraklı, neşeli ve zeki bir köpektir. Standart olanları 9 kg ağırlığa kadar erişebilirler. Toy ve minyatür grubu ise genelde 3-4 kg ağırlığındadır. Bakım ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması sonucunda 15 seneye kadar yaşayabilirler. Havlamaya biraz eğilimlidir. Bu sebeple de eğitimine özen gösterilmelidir. Kilo almaya meyilli olduğu için sağlıklı köpek mamaları ile beslenmesi sağlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım Tüyoları

14. Basenji Köpek Irkı

Bu köpeklerin en sevilen özellikleri arasında çok az miktarda havlamaları yer alır. Bu yüzden de apartman yaşamına uyum sağlayan köpeklerden biridir. Aşırı tüy dökmezler ve kokmazlar. Bu nedenle de alerji sorunu olan insanlara da hitap eder. Basenji köpeklerin enerjisi yüksektir. Adeta yorulmak bilmezler. Uzun yürüyüşler, köpek oyunları ve geziler tam da bu köpek ırkı içindir. Ortalama olarak 12-14 sene yaşayabilirler. Dominant bir karaktere sahip olduğu için erken yaşlarda eğitilmesi şarttır.

15. Golden Retriever Köpek Irkı

Evde beslenebilecek köpek ırkları arasında fark yaratan köpeklerden biridir. Sevimli, uyumlu, itaatkâr ve sevecen bir köpek olduğu söylenir. Ailenin her üyesi ile son derece uyumludur. Çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla da iyi geçinmesini bilir. 10-12 sene kadar yaşar. Bu cinsin erkekleri dişilerden biraz daha büyük olabilir. 61 cm yüksekliğe ve 34-36 kg ağırlığa sahip olurlar. Aileniz için iyi bir evcil dost arıyorsanız; Golden köpekler beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayabilirler.

Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

16. Welch Corgi Köpek Irkı

Apartman yaşamı için ideal bir seçimdir. 12-15 senelik yaşam süresi vardır. Tüyleri orta uzunluktadır. Yüksekliği 30-33 cm, ağırlığı ise 13-14 kg arasındadır. Sahibini mutlu etmekten hoşlanır. Tehlike durumunda aşırı havlayabilir. Bakımı kolay bir evcil hayvandır. Eğitim görmesi durumunda uyumlu ve problemsiz bir köpek olacaktır.

17. Bichon Yorkie Köpek Irkı

İtaat düzeyi yüksek olan bir hayvandır. Çocuklarla iyi bir şekilde anlaşır. Ayrıca diğer evcil hayvanlarla da uyumlu olarak yaşar. Tam bir apartman köpeği olduğu söylenir. Yaklaşık olarak 13-15 senelik ömrü vardır. Aşırı tüy dökmediği için de çoğu insanın favorisi konumundadır. Bu cins köpeklerin sık olarak fırçalanması, tüylerinin sağlıklı ve parlak görünmesine imkân tanır. Ev içinde çok hareketli olmayan bir köpektir. Ortalama boyutlardaki bir ev için uygun olduğu kabul edilir. Kaliteli ve sağlıklı mamalar ile beslenmesine özen gösterilmelidir ve her daim bakım ihtiyacı karşılanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.