Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Almanya Köpek Irkları

Abone Ol 
7 Maddede Almanya Köpek Irkları

Almanya köpek ırkları tüm dünyaya yayılmış popüler canlılardır. Ve tabii ki, Alman Çoban Köpeği, Almanya’ya özgü tek ırk değildir. Almanya köpek cinsleri görünüş ve karakter açısından farklı özellikler içerir. Şimdi bu köpekleri keşfedelim.

Almanya Köpek Irkları

Almanya Köpek Irkları

Almanya köpek ırkları ülkemizde ve dünya çapında sıklıkla tercih edilen evcil hayvanlardır. Bunlar arasında başlıcaları:

1. Boksör Köpek Irkı

Bu köpekler on dokuzuncu yüzyılın sonlarında Almanya’da geliştirilmiştir. Boksör köpekler çok yönlüdür, iri ve kaslı bir vücuda sahiptir ve ailesine çok düşkündür. Almanya’da revaçta olduğu gibi aynı zamanda farklı ülkelerde de en çok talep edilen köpekler arasında bulunmaktadır. Çok fazla egzersize gereksinim duyarlar. Köpek tasması eşliğinde yürüyüş yapmayı severler. Ailelerine karşı son derece şefkatli köpeklerdir.

2. Dachshund Köpek Irkı

Almanya köpek ırkları arasında yer alan Dachshund, sevimli görünüşü, arkadaş canlısı olması ve sadıklığı ile bir adım öne çıkar. Bu köpeklerin bacak boyutları biraz küçüktür. Çünkü aslında porsuk avlamak ve porsukları yuvalarından çıkarmak için geliştirilmiş bir köpektir. Soğuk havalara ve dikenli çalılara karşı dayanıklıdır. Çok tüy dökmez. Yine de köpek tarağı ile düzenli bakım önemlidir.

3. Doberman Pinscher Köpek Irkı

Bu cins, Karl Friedrich Louis Dobermann tarafından yirmi yüzyılın başında geliştirildi. Kendisi, toprakları koruyacak büyük ve etkileyici bir köpek elde etmek istedi ve bunu çok iyi başardı. Zekâsı, dayanıklılığı ve gücü nedeniyle Doberman Pinscher köpekler son derece popülerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bloodhound Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

4. Great Dane Köpek Irkı

Danimarka’da ortaya çıktığı düşünülse de bu köpekler esasen Almanya asıllıdır. Yaban domuzu avlamak için geliştirilmiştir. Sevecen, nazik ve saygılı bir köpektir. Üstelik, çocuklarla iyi anlaşan köpek ırkları arasındadır. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi önemlidir.

5. Alman Kurdu Köpek Irkı

On dokuzuncu yüzyılın sonlarında çoban köpeği olarak yetiştirilmiştir. Bu çok yönlü köpekler ilerleyen dönemde polis köpeği ve asker köpeği olarak görev yapmıştır. Günümüzde de bu amaçla tercih edilen çok sayıda Alman Kurdu vardır. İnanılmaz zeki olan Alman Kurdu, eğitime hızlı yanıt verir. Bu süreçte köpek eğitim ürünleri mutlaka kullanılmalıdır. Alman Kurdu ayrıca çok sadık ve uyumlu bir cinstir.

6. Pomeranya Köpek Irkı

Pomeranya da Almanya köpek ırkları listesindedir. Bu küçük ve sevimli köpekler, çoğu insanın favori evcil hayvanıdır. Parlak tüyleri ile öne çıkan Pomeranya, aynı zamanda uyumlu karakteri ve sevimliliğiyle de bilinir.

7. Rottweiler Köpek Irkı

1800’lerde sığır taşıma ve mülk koruma amacıyla yetiştirilen bir köpektir. Bununla beraber hizmet köpeği, bekçi köpeği ve arama kurtarma köpeği olarak da çalışabilirler. Çok güçlü, zeki ve ailesine karşı çok sevgi dolu bir canlıdır. Protein bakımından zengin olan yaş köpek maması, kuru köpek maması ve ödül mama yemesine özen gösterilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.