Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Affenpinscher Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Affenpinscher Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Affenpinscher köpek ırkı bakımı sıklıkla merak edilir. Bu sevimli köpeklerin ismi, Alman dilinde maymun köpek manasına gelmektedir. Teriyer köpeklerden biri olan Affenpinscher, küçük kemirgenleri avlamak üzere geliştirilmiş bir cinstir. Öte yandan popüler bir süs köpeğidir. Apartman yaşamı için son derece uygun bir seçimdir.

Affenpinscher Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Affenpinscher Köpek Irkı Bakımı

Affenpinscher köpek ırkı bakımı öncesinde bu köpeğin özelliklerinden söz edelim. Bu köpeklerin tüy renkleri siyah, gümüş, gri ve bronz tonlarındadır. Kökeni Almanya olan Affenpinscher köpekler, 23-29 cm boylarda ve 3-4 kg ağırlıkta olurlar.

Affenpinscher köpek, aslında özünde teriyerdir. Bununla beraber cesur, meraklı ve hareketlidir. Biraz inatçı bir yönü vardır. Dolayısıyla eğitimine çok özen gösterilmesi gerekir. Fare ve sıçanları avlamak için geliştirilmiştir. İlerleyen dönemlerde ise popüler bir aile köpeği olmuştur.

Affenpinscher Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Kabarık tüylere sahip olan Affenpinscher köpekler, rutin olarak tüy bakımından geçmeliler. Çok fazla tüy döken bir köpek değildir. Tüylerinin karışmaması ve sağlıklı kalması adına haftada 3-4 defa köpek tarağı ile fırçalanması önerilir. Köpeğiniz kirlendiği zaman onu yıkayabilirsiniz. Suyu seven bir cins olarak bilinir.

Affenpinscher Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Affenpinscher köpeklerin pati bakımı aksatılmamalıdır. Bu sevimli köpeklerin özellikle de dışarıdan döndüklerinde patileri silinmelidir. Uzayan tırnakları düzenli şekilde köpek makası ile kesilmelidir.

Affenpinscher Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Affenpinscher köpeğinizin ağız ve diş sağlığı önemlidir. Diş ve ağız sorunları yaşamaması adına düzenli olarak dişleri fırçalanmalıdır. Bu işlem için kaliteli köpek ağız ve diş ürünleri kullanılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Tüy Dökmeyen Köpek Listesi

Affenpinscher Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Affenpinscher köpeklerin gözleri ve kulakları düzenli olarak kontrol edilip temizlenmelidir. Özel köpek göz ve kulak bakım malzemeleri kullanılması önemlidir. Bu sayede köpeğinizin sağlığı korunabilecektir.

Affenpinscher Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Affenpinscher ırkı oldukça hareketlidir. Dış mekan gezintilerine çıkmaktan, diğer köpeklerle zaman geçirmekten ve köpek oyuncakları ile oynamaktan memnun olur. Ayrıca günlük yürüyüşler tam da bu köpeklere göredir. Fiziksel egzersiz ihtiyacı karşılanmadığı taktirde olumsuz davranışlar geliştirebilir.

Affenpinscher Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Affenpinscher köpeklerin sağlıklı beslenmeleri sağlanmalıdır. Bu yüzden de protein, mineral, lif ve vitaminler açısından zengin olan mamalar ile beslenmelidir. Köpeğin temel beslenmesi sadece kuru mamalar içermemelidir. Köpek aynı zamanda yaş mamalar da yemelidir. Her gün yeterli miktarda suya erişimi bulunmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.