Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Nasıl Yıkanır? Kediyi Banyo Yaptırma Aşamaları

Abone Ol 
Kedi Nasıl Yıkanır? Kediyi Banyo Yaptırma Aşamaları
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedi nasıl yıkanır? Kedilerin genel bakım ve temizliği için son derece önemli olan banyo zamanı hem kedi sahipleri için hem de kediler için bir işkence olabilir ancak yine de banyo zamanında kedinizin rahat etmesi ve haylazlık yapmaması sizin elinizdedir. Eğer kedinizin banyo sırasında rahat durmasını istiyorsanız onun kendini rahatsız ve korkmuş hissetmesine neden olmamanız gerekir. Ancak bu şekilde rahat bir banyo faslı geçirmeniz mümkün olabilecektir.

Kediyi Banyoya Hazırlama

Kedi nasıl yıkanır? Kedinizi yıkayacağınız zaman öncelikli olarak tırnaklarını kesmeniz gerekir. Banyo sırasında kediniz ayağının kayması ya da yüzüne su gelmesi gibi durumlarda sizin kolunuzu ya da elinizi çizebilir. Kimi zaman çok sivri tırnaklar derinizi ciddi şekilde yırtabileceği için en iyisi kedinizin tırnaklarını banyo yapmadan önce kesmeniz olacaktır. Bunun için kedi tırnak makası edinmeniz gerekir.

Banyo öncesinde tırnaklarını kestiğiniz kedinizi doyurun. Bu sayede aç olduğu için huysuzluk yapması da mümkün olmayacaktır. Minik dostunuza kedi kuru mama gibi besinler sunabilirsiniz. Yine de kedinizin tıka basa yemek yemediğinden emin olun. Eğer çok fazla yemek yemiş ise kediniz banyo sırasında kusabilir. Bunu engellemek için yemek yedikten ortalama bir saat sonra kedinizi banyoya sokun.

Kedinizi banyoya götürmeyi daha keyifli hale getirmek isterseniz onu kedi ödül mamaları ile banyoya sokun. Birkaç kez ödül maması vereceğiniz kediniz banyonun içerisine girdiğine ona suyu açıp ılıtana kadar bir ödül maması daha verin ve duşun içine girmesi için banyoda da bir adet vermeniz yeterli olacaktır. Sonrasında kediniz zaten duşun içinde olduğu için ve ödüllendirildiği için banyoya girmeyi pek dert etmeyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede En Sakin Kedi Irkları

Kedinizi banyoya sokmadan önce tüm eşyalarını banyoda hazır etmelisiniz. Kedinizin havlusunu, şampuanını ve banyo sırasında ilgisini çekmesi için yüzebilen bir oyuncağını banyoya götürün. Sonrasında kedinizin üşümemesi ya da suyun fazla sıcak olmaması için kedinize uygun olacak şekilde suyu ayarlayın. Ilık su ile yıkayacağınız kedinizi suyun içerisine sokmadan önce banyoya hazırladığınızdan emin olun. Ayrıca, kediler için özel olarak üretilen kedi temizlik ve banyo ürünleri edinmeniz çok önemli.

Kedi Yıkama

Kedi nasıl yıkanır? Kedinizi yıkarken onun kontrolü kaybettiğini ve tehlikede olduğunu düşünmemesi son derece önemlidir. Özellikle de kedinizin kafasına suyu tutarsanız bu düşüncesi yoğunlaşabilir. Bu nedenle de kedinizin kontrolü kaybettiğini ve tehlikede olduğunu düşünmemesi için onun kafasına doğrudan suyu tutmamanız gerekir. Kedilerin yüz bölgesinin ve kafalarının temizliği sırasında banyoda suyun ve şampuanın değil nemli ve temiz bir bezin kullanılması önerilmektedir.

Kedinizi yıkarken mümkün olduğunca onun yüz bölgesine ve kafasına su gelmemesine dikkat etmeniz gerekir. Su ile kedinizin vücudunu ıslattıktan sonra bir miktar şampuanı elinize alıp kedinizin tüylerinde köpürtebilirsiniz. Kedi şampuanları çok fazla köpürmediğinden dolayı şampuan miktarını fazla kaçırmamaya özen gösterin. Genellikle az miktarda şampuan kedinizin vücudunu iyi şekilde yıkamanız için yeterli olabilecektir.

Vücudunu köpürttüğünüz kedinizin tüylerini ılık su tutarak iyice yıkayın. Bu sırada kedinizin banyo içerisinde kaymasını istemiyorsanız ve kedinizi tek elle tutamıyorsanız zemine bir havlu ya da bez parçası serin. Bu sayede kedinizin banyo sırasında rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Tüylerdeki şampuanı iyice akıttıktan sonra kedinizin banyodaki temizliği tamamlanmış demektir.

Kedi Banyo Yaptırma

Kedi nasıl yıkanır? Suyu kapattıktan sonra kedinizi havluya sarın ve iyice kurulayın. Kimi zaman kedilerin kuruması için fön makinesinden yardım alınabilir ancak bu yöntem pek önerilmez çünkü aşırı sıcak olan fön makinelerin kedilerin tüylerine zarar verebilir ve cildinin hasar görmesine sebep olabilir. Ayrıca yoğun hava akımı veren fön makinelerine kedilerin sinirlenmesine de neden olacağı için pek tercih edilmemelidir. Sıcak havalarda kedinizin tüyleri kısa sürede kuruyabilecektir ancak kışın soğuk havalarda kedinizin kuruması biraz zor olabilir. Bu sebeple de onu banyoda çıkardıktan sonra kedinizi havlu ile iyi şekilde kurulamanız önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kısırlaştırma Sonrası Kedi Davranışları Nelerdir?

Banyo sonrasında kedinizin tüylerini iyi şekilde taramanız ve havlu ile kedinizi iyi şekilde kurumanız gerekir. Tüyleri taranan kediniz hem rahatlayacaktır hem de banyo sonrasında temiz olacağı için pek çok hastalıktan ve bakteriden de uzak kalacaktır. Kedi bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

Kedi Banyosuna Alternatifler

Kedinizi sürekli olarak banyoda yıkamak istemiyorsanız, kediniz sudan çok korkuyorsa ya da onu yıkamak için gerekli vakti sürekli olarak bulamıyorsanız bu durumda kediniz için alternatif yöntemleri denemeniz gerekir. Dilerseniz kedinizi kuru şampuanlar ile temizlemeniz mümkündür. Kuru şampuanlar kedilerin tüylerini ıslatmaz. Bu sayede kedinizin üşümesi de mümkün olmaz.

Sudan çekinen kedilerin bir numaralı temizlik ürünlerinden biri olan kuru şampuanlar kedinizin tüylerini iyi şekilde temizleyebilir ancak banyo yapması kadar etkili bir temizlik sunmaz. Bu nedenle de kedinizin tüylerinin iyi şekilde temizlenmesini istiyorsanız onu banyoya sokmanız gerekmektedir.

Kuru şampuan sonrasında kedinizin tüylerini iyi şekilde tarayarak açabilirsiniz ve tüylerin arasındaki toz, dökülen tüy gibi kirlilik yaratan ürünleri toplayabilirsiniz. Kedinizin tüylerini düzenli olarak taramanız da ayrıca temizliğe katkı sağlar. Bunun için kedi tarağı kullanmalısınız.

Düzenli olarak temizlenen tüyler, dökülen tüylerden arınır. Ayrıca ev içerisinde ya da dışarıdan toplanan kirler de tarama sayesinde temizlenebilir. Yine de kedinizi birkaç günde bir temizlemek için kuru şampuan kullanabilirsiniz ve banyo yaptırmak için önerilen süreyi takip etmelisiniz. Kimi kedilerin ayda bir kez yıkanması dahi yeterli olabilecektir. Özellikle de ev kedilerinin sürekli olarak yıkanması gerekmez. Evden dışarı çıkmayan kediler yalnızca evdeki mevcut tozu üzerlerinde barındırırlar. Bu da temiz ve nemli bir bez yardımıyla temizlenebilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.