Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Üşür Mü?

Abone Ol 
Kediler Üşür Mü?
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Kediler üşür mü sorusu, evcil kedi sahiplerinin merak ettiği hususlardan biridir. Kedilerin soğuk havalarda üşüyüp üşümediklerini öğrenmek istiyorsanız; detayları sizler için paylaştık.

Kediler Üşür Mü? Üşümez Mi?

Kediler Üşür Mü?

Yeni kedi sahibiyseniz, kediler üşür mü diye soruyor olabilirsiniz. Kedi dostlarımızın yoğun tüyleri vardır. Bu nedenle onların üşümeyeceğini düşünebilirsiniz. Lakin, kediler soğuğa karşı son derece hassas canlılardır. Hatta köpeklerden çok daha fazla üşürler.

Aslında kediler her daim sıcak kalmak için uygun bir yer ararlar. Bu bağlamda onlar için en sıcak ve konforlu olan kedi yatağı üzerinde uzun saatler geçirirler. Kediler, tüy dökümü yolu ile mevsimsel değişikliklere doğal olarak uyum sağlarlar. Sıcaklıktaki düşüşe dayanmak için kışın onları koruyan en önemli şey elbette tüyleridir.

Kökenleri ve genetiği nedeniyle bazı kediler soğuğa karşı daha fazla dayanıklı olsa da genel olarak kedilerin hemen hepsi soğuğa pek toleranslı değildir. Bu sebeple kış aylarında kedinizin üşümemesi için ona çok iyi bakmalı ve gerekli tedbirleri almalısınız.

Soğuğa Karşı En Hassas Kedi Irkları Hangileri?

Kediler Üşür Mü?

Kediler üşür mü diyenler için bir başka önemli detay ise hangi kedi ırklarının daha fazla üşüdüğü. Özellikle tüyleri az olan kediler sonbahar ve kış mevsimlerindeki sıcaklık düşüşlerine adapte olmakta zorlanabilirler.

Herhangi bir kedinin üşümeye başladığı tam sıcaklık değeri hakkında fikir birliği bulunmamakla beraber, genelde 29 derecenin altındaki sıcaklıklarda kedilerin üşümemek için daha fazla enerji harcadıkları bilinmektedir.

En fazla üşüyen kedi ırkları ise şunlardır:

  • Bambino kedi ırkı
  • Donskoy kedi ırkı
  • Dwelf kedi ırkı
  • Elf kedi ırkı
  • Lykoi kedi ırkı
  • Minskin kedi ırkı
  • Peterbald kedi ırkı
  • Sphynx kedi ırkı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Japanese Bobtail Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Kışın Kedi Bakımı Hakkında Bunları Unutmayın!

Kediler üşür mü açıkladık. Kış aylarında kedi bakımı hakkında bilinmesi gerekenlerden söz edelim. Kediler soğuktan dolayı üşütebilir. Üşütme durumunda belirtiler, insanlarla çok benzer veya aynıdır. Burun akıntısı, öksürük, hapşırma, kedi maması yemek istememe ve ateş gibi belirtiler ortaya çıkar. Bu yüzden kedinizin üşütmemesi ve hasta olmaması amacıyla ona çok iyi bakmalısınız. Özellikle de ani sıcaklık değişimlerinden kaçınmalısınız.

Örneğin, kedinizi dışarı çıkarmanız gerekiyor ise bir kedi taşıma çantası kullanarak, kedinizin ani hava değişimine maruz kalmasını önleyebilirsiniz. Yukarıda da söylediğimiz gibi kediler sıcak kalmayı seven hayvanlardır. Bundan dolayı evde kedi yatağı üzerinde veya sıcaklık kaynağının yakınında olmayı çok severler. Kedinizi soba veya şömine gibi sıcaklık kaynağından korumayı da ihmal etmemelisiniz. Böylece olası kazaların önüne geçmiş olursunuz.

Bir bahçeniz varsa, kediniz sık olarak yürüyüşe çıkmayı seviyorsa, ona her dış mekan aktivitesinde kıyafetler giydirebilirsiniz. Bu sayede üşümesine engel olabilirsiniz.

Her şeyden önce kedinizin kış aylarında beslenmesine çok özen göstermelisiniz. Bağışıklık sistemini korumak adına ona kaliteli kedi mamaları sunmalısınız. Ayrıca, kedi su kabı içinde kış mevsiminde de yeterli su bulunduğundan emin olmanız çok önemli. Çünkü kedilerin su gereksinimi kış aylarında da devam etmektedir. Bunu göz ardı etmemekte yarar var.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.