Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Seçenekler

Abone Ol 
Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Seçenekler

Köpek maması 15 kg en ucuz ürünler hangileri? Köpek dostunuz için son derece besleyici ve sağlıklı bir mama tercih etmeniz önemli. Köpeklerin uzun seneler boyunca sağlıklı kalabilmeleri, ancak ihtiyaç duydukları bakım koşulları sağlandığı taktirde mümkündür. Bu bakım koşulları söz konusu olduğunda da beslenme en önemli adımdır. Siz de köpeğinize hem sağlıklı hem besleyici mama arıyorsanız; yazımızı detaylıca incelemelisiniz. Bütçenize hitap eden ve köpeğinizin sağlığını destekleyen mama çeşitlerini bu yazıda keşfedebilir ve online pet shop mağazamızdan hızlı ve güvenli şekilde alım yapabilirsiniz.

Köpek Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Seçenekler

Köpek maması 15 kg en ucuz ürünleri sıralamadan evvel mama alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinelim. Evlerin en tatlı neşesi ve en sadık dostunuz olan köpeğinizin sağlığı elbette sizler için çok önemlidir. Onlar eve girdikleri andan itibaren beslenmeleri, bakımları ve yaşam koşulları sizin sorumluluğunuz altındadır ve sevimli dostlarınızın en iyi koşullarda bir yaşam sürmesini istersiniz.

Onların nasıl ve neyle beslendiği de hayati önem taşıyan bir konudur. Bu kadar çok mama markası ve çeşitliliği içerisinde onlar için en doğru mamayı bulmak elbette kafa karıştırıcı olabilir. Doğru mama seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olduktan sonra ise sevimli dostunuz için en uygun ve en faydalı mamayı seçmek hiç de zor olmayacaktır. Bu yazımızda köpeğinize mama alırken dikkat edilmesi gereken önemli detayları birlikte inceleyelim.

Mama Köpeğinize Uygun Olmalı

Mamanın evcil dostunuza uygunluğu çok önemlidir. Her köpeğin kilosu, cinsiyeti, yaşı, alerjen durumları ya da alması gereken besin miktarı birbirinden farklıdır. Mama konusunda çevremizden, internet sitelerinden ya da mama satıcılarından birçok bilgi edinip öneri alırız. Bir mamanın bir köpeğe çok iyi geliyor olması bir başka köpeğe de kesinlikle iyi geleceği anlamına gelmez.

Bir köpeğe yavruluk zamanında verilen mama ile yetişkinlik döneminde verilen mama bile farklı olmalıdır çünkü köpekler büyüdükçe almaları gereken besin ihtiyaçları da değişmektedir. Aynı şekilde kısırlaştırılmış bir köpeğe verilecek mama da farklı olmalıdır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken şey kendi köpeğinizi ve onun ihtiyaçlarını gözlemlemektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Irish Water Spaniel (İrlanda Su Spanyölü) Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Köpeğinizin herhangi bir besine alerjisi varsa alacağınız Köpek maması 15 kg en ucuz ürün mutlaka bu besin maddesini içermiyor olmalıdır. Bazı köpekler çok hareketli bazıları ise daha durgun olabilir ve bu durumda onların harcadığı kaloriye göre de mamaların farklı olması gerekmektedir. Bunun dışında köpeğinizin kilosuna ve büyüklüğüne bağlı olarak günlük alması gereken besin ihtiyacının belirlenmesinde fayda vardır.

Köpeğiniz daha yaşlı ve hareketsiz ise kalori açısından daha düşük fakat yine de besleyici mamalar seçmeniz gerekirken, büyüme çağında ve çok hareketliyse bunu karşılayacak kalori miktarına sahip bir mama seçmeniz gerekir. Bu sebeple bir mama seçerken öncelikle köpeğinizin karakterini, davranışlarını, yaşını, cinsiyetini ve alması gereken besin ihtiyacını gözlemleyerek ona en uygun mama seçimini yapmanız gerekmektedir.

Köpek Maması Taze Olmalı

Köpek maması 15 kg en ucuz seçimi yaparken en önemli konulardan biri de mamanın tazeliğidir. Tıpkı bizler gibi sevimli dostlarımızın da taze mamalar ile besleniyor olması önemli bir detaydır. Daha uygun fiyatlı olmasından dolayı tanınmayan bir mama almak doğru bir davranış değildir. Çünkü bilmediğiniz bir mama markasının ürünü bayat mama içeriyor olabilir.

Kuru ya da yaş mama fark etmeksizin bütün mamaların belli bir tüketim tarihi vardır ve bu tarihten sonra yavaş yavaş içeriğindeki faydalı besin değerlerini yitirmeye başlarlar. Sevimli dostunuzu besin değeri azalan bir mamayla beslemek, onun alması gereken besin miktarını yeterince karşılamayacağından uzun vadede birtakım sağlık problemlerinin oluşmasına sebep olabilir. Mamaların taze olması köpeğinizin sağlığı ve gereken besin ihtiyacını karşılayabilmesi açısından çok önemlidir.

Mamanın İçeriği Kontrol Edilmeli

Köpek maması 15 kg en ucuz seçenekler arasında karar vermeye çalışırken, mamanın içindekiler kısmına göz atmanız şarttır. Alacağınız mamanın içeriğinde ne olduğu köpeğinizin sağlığı için çok önemlidir. Kendi yiyeceklerimizde içerikler bölümü hakkında fikir edinmek kadar sevimli dostunuzun tüketeceği mamanın içerik bilgisine sahip olmak da önem taşımaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Çikolata Yer Mi?

Mamanın içerik kısmından pek çok bilgi edinebilirsiniz. İçerik kısmı genelde kaliteli mamalarda bulunmaktadır. İçerik bölümü olmayan bir mamayı tercih etmemek daha doğru olacaktır. Mamanın içerik bölümünde mamanın üretici bilgisine, ne şekilde kullanılması gerektiğine, mamanın içeriğinde bulunan besinlere, hangi hayvan için üretildiğine rahatça ulaşırsınız. Bu sayede mamanın kalitesi hakkında karar verebilme şansınız olur.

Özellikle köpeğinizin alerjen bir bünyesi varsa mamanın içeriğinde bulunan maddeleri tek tek bu bölümden kontrol edebilirsiniz ve köpeğinizin bünyesinde oluşabilecek zararlardan onu korumuş olursunuz.

Mama Besin Değeri Açısından Yeterli Olmalı

Köpek maması 15 kg en ucuz ürünler arasından bir seçim yaparken ürünün besin değerlerini de incelemeniz gerek. Mamanın içeriğindeki besin değerlerinin faydalı bir şekilde dağılım göstermesi çok önemlidir.

Mamanın içerisinde protein, tahıl, gerekli vitamin ve mineraller yeterli miktarda bulunmalıdır.  Bu konuda mamanın güvenilir olması da çok mühimdir. İçerisinde neredeyse yok denecek kadar protein bulundurup genellikle tahıl ve karbonhidrat bulunduran mamalar sevimli dostunuz için faydalı olmayacaktır.

Köpekler etten alınan proteine ihtiyaç duyarlar fakat onları kesinlikle sadece proteinle beslemek de doğru bir yöntem olmayacaktır. Bu sebeple de az önce belirttiğimiz gibi protein miktarı yanında kaliteli karbonhidrat ve lif kaynağı meyve-sebzelerle oluşturulmuş bir beslenme düzeni sevimli dostunuz için çok ideal bir beslenme düzeni olacaktır.

Mamanın içerisinde yoğunluklu olarak soya ve mısır gibi besin maddeleri varsa o mamalardan kesinlikle uzak durmanız gerektiğini de söylemeden geçmeyelim.  Bunların tümüne baktığınızda doğru dağılımın sağlandığı ve köpeğinizin ihtiyacını karşılayacak besinleri dengeli bir şekilde içeriğinde barındıran mamalar dostunuz için en doğrusu olacaktır.

Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Ürünler

Köpek maması seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğinden söz ettik. Şimdi de ekonomik olması dışında köpek dostlarımız için faydalı içerik barındıran mama çeşitlerini sıralayalım:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pitbull Staff (American Staffordshire Terrier) Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

1. Smart Dog Köpek Maması 15 Kg

Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Seçenekler

En iyi köpek maması markaları arasında bulunan Smart Dog, bu ürünü ile köpek maması 15 kg en ucuz ürün grubunda yerini alıyor. Smart Dog Köpek Maması 15 kg, biftek aromasından dolayı tüylü arkadaşınızın damak tadına hitap ediyor. Kuru mama formunda olan ürün 1-7 yaş arasındaki tüm köpeklere sunulabilir.

2. Paw Paw Köpek Maması 15 Kg

Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Seçenekler

Köpek maması 15 kg en ucuz seçeneklerden biri de Paw Paw mama oluyor. Paw Paw markasının kuzu etli yavru köpek maması kurutulmuş kuzu eti parçaları içeriyor. Aynı zamanda balık yağı ve pirinç gibi faydalı besin maddelerini yapısında barındırıyor. Bu özel mama sayesinde yavru köpeğiniz günlük kalori ihtiyacını en iyi biçimde alacaktır. Yavru köpeğinizin sağlıklı büyümesini sağlamak adına ona bu mamadan satın alabilirsiniz.

3. Mystic Köpek Maması 15 Kg

Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Seçenekler

Mystic markasının bu ürünü de köpek maması 15 kg en ucuz listesinde. Mystic Puppy Dog Food, daha az tahıl tüketmesi gereken yavru köpekler için özel olarak geliştirilmiştir. Bu mama ile beslenen yavru köpeklerin kas, ağız/diş, eklem ve sindirim sağlığı optimal anlamda iyileşir. Köpeğinizin günlük aktifliği için ihtiyaç duyduğu tüm besin bileşenleri bu mamada mevcuttur.

5. Kıtır Köpek Maması 15 Kg

Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Seçenekler

Köpek maması 15 kg en ucuz ürünlerden bir diğeri de Kıtır köpek maması. Bu enfes mama, hem lezzetiyle köpekleri memnun ediyor hem yapısında bulundurduğu yoğun besin bileşenleri ile sevimli dostlarımızın sağlığını desteklemeyi başarıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.