Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Küçük Köpeklerin Yaşam Süresi Nedir?

Abone Ol 
Küçük Köpeklerin Yaşam Süresi Nedir?

Küçük köpekler ne kadar yaşar? Küçük köpeklerin yaşam süresi nedir? Köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız ve küçük ırk köpekler tam size göreyse; bu sevimli canlıların yaşam süresi hakkında bilgi edinmek istiyor olabilirsiniz. İşte, küçük cins köpeklerin ömür süresi hakkında bilinmesi gerekenler…

Köpeklerimizi çoğunlukla ailemiz olarak düşünürüz ve onların bizlerle mümkün olduğunca uzun zaman yaşamasını dileriz. Maalesef ki bir köpeğin ömrü, insanlara göre çok daha kısadır. Yine de bazı köpekler diğerlerine göre daha uzun yaşar. Elbette bu aşamada köpek bakım ihtiyaçlarının yerine getirilmesi de köpeğin yaşam süresini uzatmaktadır. Peki, küçük köpeklerin yaşam süresi nedir?

Küçük Köpeklerin Yaşam Süresi ve Bunu Etkileyen Faktörler

Küçük Köpeklerin Yaşam Süresi

Küçük köpeklerin genel olarak büyük ırklara göre daha uzun bir ömrü olmaktadır. Fakat köpeğinizin daha uzun yaşamasını sağlayacak çeşitli faktörler bulunmaktadır. Tüm küçük köpekler aynı ömür süresine sahip değildir. Bu durum çeşitli faktörlerden kaynaklanmaktadır. Bir evcil hayvanın genel sağlığı, bazı ırkların yatkın olduğu hastalıklar da göz önüne alındığında yaşam süresini etkileyecektir.

Bir köpeğin yaşam tarzı, tükettiği köpek maması ve sahibinin ona gösterdiği özen de yaşam süresine direkt olarak etki edecektir. Bir köpeğin doğuştan gelen bir sağlık problemi varsa ve vücut sisteminin işlevlerini etkileyen bir hastalığa sahip ise ömür süresi daha kısa olabilir. Ancak tedavi ve bakım gereksinimlerinin karşılanması da bu noktada önemlidir.

Doğru beslenme sağlanamazsa, aşılama işlemleri yerine getirilmezse ve köpek çeşitli bakterilere sürekli olarak maruz kalırsa, yaşam süresi düşecektir. Bundan dolayı köpeği kaliteli köpek mamaları ile beslemeye, veteriner kontrollerini aksatmamaya ve köpek bakım ürünleri ile bakım ihtiyacını karşılamaya özen göstermelisiniz. Bu sayede küçük köpeklerin yaşam süresi artış gösterecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Norwegian Elkhound Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Küçük Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Küçük köpeklerin yaşam süresi ortalama olarak çift haneli rakamlardadır. Fakat bunu garanti etmenin bir yolu yoktur. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi köpeğin genel gereksinimlerinin optimal anlamda karşılanması, onun daha uzun zamanlar yaşamasını sağlayacaktır.

Bazı küçük ırk köpekler türlerinden beklenenden daha uzun süre yaşayabilirler. Bazıları ise ne yazık ki daha kısa ömürlüdür. Ama genel olarak küçük ırktan köpekler, büyük ırk köpeklere oranla daha fazla yaşarlar. Bazı küçük ırk köpeklerin yaşam süresi şu şekilde sıralanabilir:

Küçük Köpekler Neden Büyük Köpeklerden Daha Uzun Yaşar?

Küçük köpeklerin yaşam süresi, genel olarak büyük köpeklerden daha fazladır. Çünkü büyük köpekler daha hızlı yaşlanırlar. Ayrıca büyük ırk köpeklerin kanser gibi ölümcül olabilen rahatsızlıklara daha yatkın oldukları bilinmektedir. Büyük ırklar bu tarz ciddi hastalıklardan dolayı ölmektedir. Küçük köpeklerin ölüm nedeni de çoğunlukla endokrin hastalıklarıdır.

Yaşlanmayla beraber çeşitli hastalıklar hem küçük ırk köpekleri hem de büyük ırktan köpekleri etkiler. Ancak büyük ırkları etkileyen rahatsızlıklar daha ciddi ve ölümün kaçınılmaz olduğu hastalıklardır. Büyük cins köpeklerin yaşlanma sürecine girmeleri, küçük cins köpeklere oranla daha hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu sebeple de yaşam süreleri daha kısadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Kabızlık Belirtileri ve Nedenleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.